Generációk együtt

A „ Generációk együtt ” című fotópályázatot a Mai Manó Ház és az Indafotó szervezésében 2014 szeptemberében írták ki az épület fennállásának 120. évfordulója alkalmából .A téma generációk együttes megjelenítése volt, a korabeli világ sajátosságait ötvözve a XXI. század jellemzőivel. Olyan családi fényképeket kellett csinálni, amelyek nem csak az esetlegességből születnek, hanem átgondolt, előkészített fotográfiák, melyekben érezhető maga a létrehozás folyamata is, nemcsak a véletlenül megörökített pillanat.
Régi bebújós fa 24*30as kazettás fényképezőgéppel síkfilmre fényképezve próbáltam megjeleníteni a modernet ,miközben különböző korabeli technikákat használtam . Ezután elkészítettem mindegyiknek a digitális párját.
.Az utolsó képnél egy régi családi fotót használtam a veszprémi Csomay családról, ahol a legidősebb bácsi az anyai ükapám, a digitáis párján pedig a fiatalabb generáció a saját gyerekeim, tehát nyolc-nyolc ember, hat generáció.
Az elsőnél a temetőkben a régi technika a camera obscura volt , egy általam készített kamerában ( egy dobozban , amin ici-pici lukon jut be a fény) elhelyezett fotópapírra készültek a képek Farkasréten és Veszprémben a családi kriptánál .

Két generációnk őseinknél camera obscurával és digitális technika

Három generációnk - argentotípia és digitális technika

Három generációnk - cianotípia és digitális technika

Három generációnk- sziluett és portré Kozma Lajos Mozijában

Háromgenerációnk- zselatinos ezüstnagyítás és digitális technika

Hat generációnk - Veszprém (1903) és Gondűző Zugligetben (2014)